top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

آرش نبوی، شهروند بهائی سی‌وهفت ساله‌ی ساکن اصفهان، بیست‌وسوم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده‌‌ی نبوی: «روز دوشنبه، پنج مامور وزارت اطلاعات با مراجعه به محل سکونت آقای نبوی، اقدام به بازداشت این شهروند کردند. ماموران در زمان بازداشت، ضمن تفتیش منزل، برخی از وسایل شخصی از قبیل تعدادی کتاب، موبایل‌ها و تبلت این شهروند را ضبط کردند. پس از مراجعه خانواده‌ی آقای نبوی به زندان و ستاد خبری وزارت اطلاعات این شهر، به آنها اعلام شده است که وی کماکان در مرحله بازجویی است. نیروهای امنیتی، محل نگهداری آقای نبوی را اعلام نکردند.»

تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

سوزان عید محمدزادگان، شهروند بهائی ساکن شهرستان بابل، شامگاه بیست‌وچهارم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


به نقل از یک منبع آگاه: «بازداشت سوزان عید محمدزادگان، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل شخصی وی صورت گرفته است. بی‌خبری از سرنوشت وی منجر به نگرانی‌های خانواده و نزدیکان او شده است. نیوشا بدیعی ثابت که در منزل سوزان عید محمدزادگان، مهمان بوده است نیز بازداشت شده است.»

تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه این شهروند بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

نیوشا بدیعی ثابت، شهروند بهائی، شامگاه بیست‌وچهارم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان بابل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


به نقل از یک منبع آگاه: «نیوشا بدیعی ثابت، که اخیرا از تهران به بابل سفر کرده بود، شامگاه سه‌شنبه، بیست‌وچهارم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. بی‌خبری از سرنوشت نیوشا به نگرانی‌های خانواده وی دامن زده است. نیوشا بدیعی ثابت، با گشایش پرونده‌ای قضایی در شعبه دوم دادیاری دادسرای انقلاب بابل مواجه است.»

نیوشا بدیعی ثابت، سی‌وهشت ساله، روانشناس و مترجم ساکن تهران است.

 

شکیلا منفرد، برغم نیاز به ادامه مرخصی درمانی‌اش، بیست‌ویکم مردادماه، به زندان اوین بازگردانده شد.

مرخصی درمانی این زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، در حالی تمدید نشده است که پزشکی قانونی و پزشک معالج، دو ماه رسیدگیِ درمانی را برای او تجویز کرده‌اند.


شکیلا منفرد، یکم مردادماه، جهت انجام عمل جراحی کیسه صفری با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی درمانی اعزام شده بود.

این کنشگر پادشاهی‌خواه، دهم شهریورماه ۲۵۷۹، هنگام خروج از منزل بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی در تاریخ بیست‌وچهارم شهریورماه همان سال، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.

وی یکم بهمن‌ماه ۲۵۷۹، پس از اتمام جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده‌اش که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.

شکیلا منفرد، در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری کاهش یافت.

شکیلا منفرد، در زمان سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان قرچک ورامین با پرونده جدیدی مواجه شد. وی پس از مدتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» و «نشر اکاذیب» به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت ده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی بهمن‌ماه ۲۵۸۱، در طی تماس تلفنی با خانواده‌اش از افزایش محکومیت خود به یازده سال حبس تعزیری خبر داد.

 

حکم بدوی صادر شده علیه هوشیدر زارعی، شهروند بهائی ساکن شیراز، توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس، عیناً تأیید شد.

وی پیش‌تر توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شهر شیراز به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «تبلیغات فرقه‌ای به نفع گروه‌های مخالف نظام» به شش سال حبس تعزیری تحت نظارت سامانه الکترونیکی در محدوده ۱۰۰۰ متری محل سکونت خود محکوم شده بود.


این شهروند بهائی، همچنین به عنوان مجازات تکمیلی به محرومیت برخی از حقوق اجتماعی به مدت پنج سال، منع فعالیت در فضای مجازی و منع خروج از کشور با ابطال گذرنامه به مدت دو سال و پرداخت جزای نقدی به مبلغ پانصد میلیون ریال محکوم گردیده بود.

هوشیدر زارعی، ۴۴ساله، قهرمان و مربی رشته‌ی ورزشی جودو در تاریخ نهم اردیبهشت‌ماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شیراز بازداشت شد. وی در نهایت در تاریخ سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه، با قرار وثیقه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی زندان عادل‌آباد آزاد شد.

 

حکم بدوی صادر شده علیه وصال ممتازی و انیسا سمیعیان، زوج بهائی ساکن رشت توسط دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد. با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری برای هر یک از این شهروندان بهائی قابل اجرا است.

vesal momtazi

وصال ممتازی و انیسا سمیعیان، پیش‌تر توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب شهر رشت به نه سال و شش ماه حبس تعزیری و محرومیت اجتماعی محکوم شده‌ بودند.

انیسا سمیعیان، به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «فعالیت آموزشی و تبلیغ انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام» به چهار سال و یک و هفده روز حبس تعزیری محکوم شده بود.

وصال ممتازی نیز به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین علیه رهبری» و «توهین به شرع مقدس اسلام» به پنج سال و چهار ماه و هفده روز حبس تعزیری و پرداخت سی و هشت میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود. همچنین هر کدام از این شهروندان بهائی به ده سال و یک روز محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم گردیده بودند.

در آبان‌ماه ۲۵۸۱، منزل شخصی این زوج بهائی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. وصال ممتازی، روز سه‌شنبه، پانزدهم آذرماه همان سال، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی با قرار وثیقه آزاد شد.

وصال ممتازی و انیسا سمیعیان، پدر و مادر دو کودک پسر پنج ساله و سه ماهه هستند.

 

ٖشیوا کاشانی‌نژاد (سمیعیان)، شهروند بهائی ساکن رشت، نوزدهم مردادماه، با قرار وثیقه ششصد میلیون تومانی از زندان لاکان شهر رشت آزاد شد.


شیوا کاشانی‌نژاد، بیست‌وهشتم تیرماه، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت، ضمن تفتیش منزل این شهروند بهائی، برخی از وسایل شخصی از قبیل تلفن همراه و کتاب‌های مذهبی وی را ضبط کردند.

شیوا کاشانی‌‌نژاد، مدرس شناخته شده پیانو و مادر انیسا سمیعیان است.

 

مژگان صمیمی، شهروند بهائی ساکن رشت، بیست‌ویکم مردادماه، با قرار وثیقه ششصد میلیون تومانی از زندان لاکان شهر رشت آزاد شد.


مژگان صمیمی، بیست‌وهشتم تیرماه، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. وی پس از پایان یافتن مراحل بازجویی به زندان لاکان رشت منتقل شد. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت، ضمن تفتیش منزل این شهروند بهائی، برخی از وسایل شخصی وی را ضبط کردند.

این شهروند بهائی با اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «آموزش انحرافی» مواجه است.

 

جمال الدین خانجانی، از مدیران سابق جامعه بهائی ایران به همراه دخترش ماریا خانجانی، بیست‌ودوم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت شدند.

jamal va dokhtar

به نقل از یک منبع آگاه: «آقای خانجانی به همراه دخترش پس از تفتیش منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.»

تا کنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطرح شده علیه این شهروندان بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

حامی بهادری، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین با وجود ابتلا به بیماری‌ها متعدد از رسیدگی پزشکی و اعزام به بیمارستان محروم مانده است.

به نقل از یک منبع آگاه : «آقای بهادری از بیماری‌هایی از جمله قارچ پوستی، مشکلات شدید هموروئید و زانو، سردردهای میگرنی و دندان درد رنج می‌برد. بیش از سه ماه است که مراجعه وی به بهداری، بی‌نتیجه بوده و با سنگ‌اندازی مسئولان، از رسیدگی درمانی مناسب و اعزام به بیمارستان خارج از زندان، محروم است. بهداری زندان تایید کرده که وی باید برای درمان درد زانو به بیمارستان اعزام شود. با این حال مسئولان به بهانه‌های مختلف از اعزام وی به بیمارستان ممانعت بعمل آورده‌اند. از سوی دیگر در رابطه با دندان درد این شهروند بهائی مسئولان اعلام کرده‌اند که برای اعزام به خارج از زندان نیاز به تایید پزشک است. در زمان حضور پزشک در بهداری نیز به آقای بهادری اطلاع نمی‌دهند و در پرونده او عدم مراجعه درج می کنند.»


حامی بهادری، بیست‌وشش ساله، سی‌اُم مهرماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این شهروند بهائی پس از مدتی توسط شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. حکم صادر شده علیه حامی بهادری، هشتم مردادماه، توسط شعبه سی‌وشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.

 

رضا ببرنژاد، برادر جاویدنام مهدی ببرنژاد، شامگاه بیستم مردادماه، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

reza babrnejad
جاوید نام مهدی ببرنزاد

reza babrnejad
رضا ببرنژاد

جاویدنام مهدی ببرنژاد، جوان ۲۲ساله‌ی اهل شهرستان قوچان، سی‌ام شهریورماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.

 

معصومه سلیمانی، مربی و داور کشتی زنان ساکن شهرستان خرم‌آباد، توسط شعبه ١٠٧ دادگاه کیفری دو این شهرستان به اتهام «تحریک به ارتکاب اعمال خشونت‌‌آمیز در بستر فضای مجازی» به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.


معصومه سلیمانی، بیستم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۲، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان خرم‌آباد بازداشت شد. وی در نهایت بیست‌و‌چهارم اردیبهشت‌ماه، با قرار وثیقه از پارسیلون خرم‌آباد آزاد شد.

معصومه سلیمانی، پیش‌تر نیز بیست‌وپنجم آبان‌ماه ۱۳۹۸، در جریان اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان خرم‌آباد، بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی بیست‌وهفتم آذرماه همان سال، از زندان مرکزی خرم‌آباد، آزاد شده بود.

وی دارنده‌ی مدال برنز جهانی رشته ورزشی کُشتی آلیش در مسابقات برگزار شده در کشور قزاقستان است.

 

محمد (کوروش) وزیری، همسر جاویدنام شیرین علیزاده، بیست‌وششم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.


بنابر گزارش منابع حقوق بشری، محمد وزیری، پس از برگزاری مراسم زادروز همسرش، بر مزار جاویدنام شیرین علیزاده در آرامستان باغ رضوان اصفهان، مقابل چشمان فرزند خردسالش بازداشت شده است.

جاویدنام شیرین علیزاده، مادر ۳۶ساله‌ی اهل اصفهان، سی‌ویکم شهریورماهِ ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی ایران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، در نزدیکی متل‌ قو (واقع در استان مازندران) بقتل رسید.

 

مهسا بصیر توانا، خواهر جاویدنام مهران بصیر توانا، بیست‌وششم امرداد، پس از خروج از بیمارستانی که مادرش به دلیل سکته مغزی در آن بستری است، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده است.

mahsa basir tavana
مهسا بصیرتوانا

جاویدنام مهران بصیر توانا، جوان ۲۹ ساله‌ی اهل شهر فومن، در جریان خیزش ملی ایران، بیست‌وپنجم آبان‌ماه سال گذشته در شهر صومعه‌سرا، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.

mehran basir tavana
مهران بصیر توانا

 

Comentarios


bottom of page