top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

سه شنبه ۲۸ شهریور ۲۵۸۲ شاهنشاهی


آرمین رستمی، برادر جاویدنام آیدا رستمی، بیست‌ودوم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


جاویدنام آیدا رستمی، سی‌وشش ساله، پزشک، به دلیل مداوای پنهانی مجروحان خیزش ملی ایران، دوشنبه بیست‌ویکم آذرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تهران ربوده شد و بقتل رسید.


 

زهره سرو، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، محبوس در زندان اوین از برقراری تماس تلفنی با خانواده و وکیل مدافع‌اش و اعزام به مراکز درمانی محروم است.

وی تا کنون دو سال از دوران محکومیت پنج ساله‌اش را، بدون یک روز مرخصی سپری کرده است.


مسئولان پرونده این بانوی پادشاهی‌خواه با وجود دو توده‌ی بزرگ در پستان راست او و ناگواری نهش جسمانی‌اش، تا کنون اقدامی برای آزادی مشروط یا اعزام به مرخصی درمانی وی نکرده‌اند.

زهره سرو، مهرماه ۲۵۸۰ (۱۴۰۰ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و در نهایت توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای وی به اجرا درآمد.

وی سی‌ویکم مردادماه، نیز به دلیل انتشار بیانیه‌ای که در اعتراض به اعدام‌ آزاده‌رزمان در اردیبهشت‌ماه سال جاری، در شعبه دوم بازپرسی اوین به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، با وجود نیاز ضروری به رسیدگی پزشکی از درمان محروم مانده است. وی برغم پایان یافتن مراحل بازجویی و تفهیم اتهام‌اش، بطور بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین محبوس است.

در پی مخالفت دادستان با تبدیل قرار بازداشت موقت سمانه به قرار وثیقه، این بانوی پادشاهی‌خواه از شرکت در مراسم چهلمین روز درگذشت برادرش نیز محروم می‌باشد.


سمانه نوروز مرادی، که پیش‌تر نیز به دلیل ادمینی کانال تلگرامی «کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی» چندین سال در زندان بود، چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش واقع در غرب تهران بازداشت شد. وی شانزدهم اردیبهشت‌ماه، به بند زنان زندان اوین منتقل گردید.

وی بیست‌ودوم خردادماه، در شعبه سوم دادسرای اوین به اتهامات «اجتماع و تبانی از طریق مدیریت کانال تلگرامی کمپین بازگشت شاهزاده» و «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

شهدخت خانجانی، شهروند بهائی ساکن سمنان، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب این استان به شانزده سال حبس تعزیری، هفده سال محرومیت‌ از حقوق اجتماعی و پرداخت پنجاه میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.


جمهوری اسلامی با اتهامات همیشگی علیه این شهروندان بهایی - «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور»، «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» - این حکم را صادر نموده است.

شهدخت خانجانی، مادر دو فرزند، دوشنبه، هشتم خردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل این شهروند بهائی کرده‌اند و شماری از لوازم شخصی وی و خانواده را با خود برده‌اند.

 

پیام باستانی پاریزی، کنشگر مشروطه‌خواه و زندانی سیاسی سابق، بیستم شهریورماه، در خانه پدری‌اش در تهران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


ماموران حین بازداشت اقدام به تفتیش منزل خانوادگی او کرده‌اند و تلفن همراه و مدارک هویتی وی را با خود برده‌اند.

این کنشگر مشروطه‌خواه، دوم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در جریان خیزش ملی ایران، نیز توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در نهایت نوزدهم بهمن‌ماه همان سال، از زندان تهران بزرگ آزاد شده بود.

 

معید و ریزان ساعدی، برادر و خاله جاویدنام سارینا ساعدی، بیست‌وسوم شهریورماه، در آرامستان بهشت محمدی شهر سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.


جاویدنام سارینا ساعدی، ۱۶ساله، شامگاه چهارم آبان‌ماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران در محله نایسر سنندج، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی از ناحیه سر مورد اصابت ضربات باتوم قرار گرفت. وی پنجم آبان‌ماه بر اثر خونریزی مغزی در بیمارستان، جان‌اش را از دست داد.


 

امید نیازی، برادر جاویدنام محسن نیازی، بیست‌وسوم شهریورماه، در مسیر دهگلان به سنندج توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.


جاویدنام محسن نیازی، سی‌ودو ساله، بیست‌ونهم آبان‌ماه سال گذشته در جریان خیزش ملی ایران، هدف گلوله دژخیمان جمهوری اسلامی قرار گرفت. وی در بیمارستان کوثر شهر سنندج، بر اثر شدت جراحات وارده، جان خود را از دست داد.

 

اکبر قلی‌زاده، بیستُم خردادماه، نیز توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد. وی سوم تیرماه، پس از پایان مراحل بازجویی با قرار وثیقه سیصد میلیون تومانی آزاد گردید.

این کنشگر مشروطه‌خواه، دوم شهریورماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهریار به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.


اکبر قلی‌زاده، پیش‌تر نیز در تاریخ یازدهم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش بازداشت و توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی پنجم بهمن‌ماه ۲۵۸۱، با پایان یافتن دوره محکومیت‌اش از زندان رجایی‌شهر کرج آزاد شد.

 

نیوشا بدیعی ثابت، شهروند بهائی، بیستم شهریورماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی بطور موقت از زندان بابل آزاد شد.

نیوشا بدیعی ثابت، شامگاه بیست‌وچهارم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرستان بابل بازداشت شد.


این شهروند بهایی در نهایت در شعبه دوم دادیاری دادسرای انقلاب بابل به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

نیوشا بدیعی ثابت، سی‌وهشت ساله، روانشناس و مترجم ساکن تهران است.

 

سوزان عید محمدزادگان، شهروند بهائی، بیستم شهریورماه، با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی بطور موقت از زندان بابل آزاد شد.


این شهروند بهایی شامگاه بیست‌وچهارم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در شهرستان بابل بازداشت شد.

وی پس از پایان مراحل بازجویی، در شعبه دوم دادیاری دادسرای انقلاب بابل به اتهام «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 

محبوبه موسوی، زندانی سیاسی سابق، بیست‌ودوم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش در شهر اهواز، بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

مأموران حین بازداشت اقدام به تفتیش خانه وی کرده‌اند و تلفن همراه او را با خود برده‌اند.


محبوبه موسوی، پیش‌تر نیز در جریان خیزش ملی ایران، بیستم آذرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اهواز بازداشت و در نهایت هجدهم بهمن‌ماه همان سال، با قرار وثیقه آزاد شده بود.

 

حکم چهار سال و سه ماه حبس تعزیری آرش صادقی، زندانی سیاسی سابق، توسط‌ شعبه سی‌وشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

این زندانی سیاسی سابق در جریان خیزش ملی ایران، بیستم مهرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. وی در نهایت یکم بهمن‌ماه همان سال، با قرار وثیقه به طور موقت از زندان اوین آزاد گردید.


آرش صادقی، پنجم بهمن‌ماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران، به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به پنج سال و هشت ماه حبس تعزیری، ممنوعیت خروج از کشور و منع حضور در تهران و استان‌های شمالی به مدت دو سال، منع از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی به مدت دو سال، و ضبط وسایل کشف شده در منزل وی به نفع دولت، محکوم شده بود.

وی پس از واخواهی و برگزاری جلسه رسیدگی مجدد به پرونده‌اش، توسط شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به چهار سال و سه ماه حبس تعزیری، توقیف اموال، دو سال تبعید، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت عضویت در دسته‌جات و گروه‌های سیاسی و دو سال ممنوعیت حضور در فضای مجازی محکوم شد.

 

الهام فرشاد، از مخالفان حجاب اجباری، توسط شعبه صدودو دادگاه کیفری نوشهر به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد.

از اتهامات مطرح شده بر علیه این شهروند برای صدور حکم حبس اطلاعی در دست نیست.


الهام فرشاد، بیست‌ونه ساله، بیشتر در تاریخ بیست‌ودوم تیرماه سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱‌ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش بازداشت و در نهایت یکم مردادماه همان سال، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی بطور موقت آزاد شده بود.

الهام فرشاد، به دلیل درگیری لفظی با یک آخوند که قصد آزار او را به بهانه‌ی رعایت نکردن حجاب اجباری داشت و انتشار ویدئویی از این درگیری در شبکه‌‌های اجتماعی بازداشت گردید.

 

Comments


bottom of page