گزارش هفتگی نقض حقوق بشر در ایران
شنبه ۵ اسفند، ۲۵۸۲ شاهنشاهی
حسین حسینپور، آزادهرزمی که در جریان خیزش ملی ایران، بینایی یک چشماش را از دست داده و در زندان شماره دو شیراز محبوس است، توسط دادگاه انقلاب نورآباد به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق نوشتن مطالبی در فضای مجازی و شبکه اجتماعی ایکس به یک سال زندان محکوم شده است.
میزان محکومیت این آزادهرزم به دلیل تسلیم به رای، به یازده ماه حبس کاهش یافته است.
حسین حسینپور، همچنین از حق درمان و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است.
به نقل از منبع مطلع نزدیک به خانواده حسینپور: «آقای حسینپور بیش از چهل روز است که از زندان عادلآباد به زندان شماره دو یا زندان نظام منتقل شده است. از زمان انتقالش به این زندان، مسئولان از دادن داروهای مرتبط با چشمانش که در جریان اعتراضات توسط گلوله ساچمهای آسیب دیده، خودداری میکنند. همچنین بدن او که مورد اصابت گلوله گاز اشکآور قرار گرفته بود، نیز دچار عفونت شده و تاول زده است. حسین نیاز جدی به رسیدگی پزشکی و درمانی دارد. علیرغم پیگیری خانواده این شهروند از مراجع قضایی جهت آزادی موقت وی، تا کنون این امر میسر نشده است.»
حسین حسینپور، پانزدهم شهریورماه، در جادهی منتهی به شهرستان گچساران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان عادلآباد شیراز منتقل گردید.
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران در پروندهای تازه دوباره به پانزده ماه حبس، تبعید، ممنوعیت خروج از کشور، ممنوعیت عضویت در گروههای اجتماعی-سیاسی و ممنوعیت استفاده از تلفن همراه هوشمند، محکوم شده است.
این سومین پروندهای است که علیه شکیلا منفرد در دورانی که زندانی میباشد، گشوده شده است.
این کنشگر پادشاهیخواه، دهم شهریورماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، هنگام خروج از منزل بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی در تاریخ بیستوچهارم شهریورماه همان سال، با قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.
وی یکم بهمنماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، پس از اتمام جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پروندهاش که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود، توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.
شکیلا منفرد، در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقدسات اسلام» به ۶ سال حبس تعزیری و ۴ ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۴ سال و دو ماه حبس تعزیری کاهش یافت.
شکیلا منفرد، در زمان سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان قرچک ورامین با پرونده جدیدی مواجه شد. وی پس از مدتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام» و «نشر اکاذیب» به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و پرداخت ده میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، در طی تماس تلفنی با خانوادهاش از افزایش محکومیت خود به یازده سال حبس تعزیری خبر داد.
محمدحسین سپهری، برادر فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه با گذشت بیش از پنج ماه از زمان بازداشت، کماکان بطور بلاتکلیف در زندان وکیلآباد مشهد محبوس است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده سپهری: «محمدحسین سپهری، علیرغم گذشت بیش از ۱۵۰ روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان وکیلآباد مشهد بسر میبرد. عدم موافقت با آزادی موقت آقای سپهری موجب افزایش نگرانیهای خانواده و نزدیکان وی شده است.»
محمدحسین سپهری، ششم مهرماه، به دلیل حضور در بیمارستان شهناز پهلوی (قائم) مشهد، برای آگاهی از حال خواهرشان، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان وکیلآباد منتقل شد.
وی پس از مدتی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
محمدحسین سپهری، پیشتر نیز به دلیل امضای بیانیه ۱۴ (استعفای علی خامنهای و گذار از جمهوری اسلامی) در مردادماه ۲۵۷۸ (۱۳۹۸ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب مشهد به اتهامات «عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در نهایت هشتم خردادماه سال ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، از زندان وکیلآباد مشهد آزاد شد.
بیستوهشتم بهمنماه، جلسه رسیدگی به اتهامات مهرداد بختیاری، عموی جاویدنام پویا بختیاری، در شعبه اول دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی سید موسی آصف الحسینی برگزار شد.
اتهامات مطرح شده علیه مهرداد بختیاری، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی عنوان شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده بختیاری: «این پرونده مربوط به تیرماه ۱۴۰۱ خورشیدی است که آقای بختیاری به همراه ناهید شیرپیشه در یک پرونده مشترک متهم شناخته شدهاند.»
مهرداد بختیاری، بیستم تیرماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، پس از انتشار ویدئویی در خصوص نحوه بازداشت خانم شیرپیشه، مادر پویا بختیاری و انتشار تصاویری از قفل شکسته در منزل او، توسط نیروهای امنیتی بازداشت، و به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
وی در نهایت دوزادهم شهریورماه همان سال، با قرار وثیقه آزاد شد.
نرگس منصوری، زندانی سیاسی و از امضاکنندگان بیانیه گذار از جمهوری اسلامی و استعفای علی خامنهای، در پرونده تازهای توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس محکوم شده است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده منصوری: «خانم منصوری از دو ماه گذشته تا کنون از برقراری تماس با خانواده محروم مانده و این امر موجب نگرانی خانواده و نزدیکان وی شده است.»
وی پیشتر در اعتراض به حکم صادر شده علیه خود و دستور دادگاه مبنی بر مزایده ملک مادرش دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود.
نرگس منصوری، بیستویکم مردادماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، در هنگام بازگشت از محل کار خود توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد. وی در نهایت بیستودوم آبانماه همان سال، با قرار وثیقه پانصد میلیون تومانی بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.
این کنشگر سیاسی آبانماه ۲۵۷۹ (۱۳۹۹ خورشیدی)، توسط شعبه بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.
نرگس منصوری نیمه نخست سال ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان اوین انتقال یافت.
سوم اسفندماه، حمیده زارعی از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران، پس از پایان دوران محکومیتش از زندانی کچویی کرج آزاد شد، و برای اجرای حکم دو سال تبعید به شهر رشت منتقل گردید.
حمیده زارعی، هشتم خردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیاش بازداشت شد. وی دهم خردادماه، به زندان کچویی کرج منتقل گردید.
وی بیستوپنجم آبانماه، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شهرستان کرج به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس، دو سال تبعید به رشت، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال منع از حضور در فضای مجازی محکوم شد.
حمیده زارعی، پیشتر نیز پس از شرکت در مراسم چهلم جاویدنام حدیث نجفی از جانباختگان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و در نهایت هجدهم بهمنماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، از زندان کچویی کرج آزاد شده بود.
خسرو علیکردی، وکیل مدافع فاطمه سپهری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه و خانواده جاویدنام ابوالفضل آدینهزاده، بیستوهشتم بهمنماه، برای سپری کردن دوران محکومیت یک سال حبس خود راهی زندان وکیلآباد مشهد شد.
وی هفتم آذرماه سال جاری، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «فعالیت تبلیغی به نفع گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی» به یک سال حبس، دو سال تبعید به شهرستان نهبندان، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال محرومیت از اشتغال در حرفه وکالت و دو سال منع حضور در فضای مجازی محکوم شده بود. حکم صادر شده پس از مدتی توسط شعبه سیوپنج دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
خسرو علیکردی، توسط شعبه چهارم دادگاه انتظامی کانون وکلای دادگستری استان خراسان رضوی نیز به دو سال محرومیت از اشتغال در حرفه وکالت محروم شده است.
این وکیل دادگستری پیشتر در پرونده دیگری نیز به اتهامات «نشر اکاذیب از طریق سامانههای رایانهای» و «عدم حفظ اسرار» توسط شعبه صد و سیویک دادگاه کیفری دو مشهد، به پرداخت بیستویک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.
خسرو علیکردی، دهم مردادماه ۲۵۸۲ (۱۴۰۲ خورشیدی)، پس از حضور در شعبه نهصدویک بازپرسی دادسرای انقلاب مشهد بازداشت، و به زندان وکیلآباد این شهر منتقل شد. وی در نهایت چهاردهم مردادماه با قرار وثیقه آزاد شده بود.
حکم پنج سال حبس تعزیری بهفر لاله زاری و رضوانه احمد خانبیگی، توسط شعبه سیوشش دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.
بهفر لاله زاری و رضوانه احمد خانبیگی، پیشتر توسط بیستوشش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» و «بابت تبلیغ علیه نظام» هر کدام به پنج سال محکوم شده بودند.
بهفر لالهزاری به همراه همسرش، رضوانه احمد خانبیگی، بیستوهشتم شهریورماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصیشان در تهران، بازداشت شدند.
بهفر لالهزاری، اکنون در یکی از بندهای امنیتی زندان اوین محبوس است. رضوانه احمدخانبیگی نیز پس از تفهیم اتهام در شعبه بازپرسی دادسرای زندان اوین، به زندان قرچک ورامین، منتقل شده است.
عفیف نعیمی، شهروند بهائی محبوس در زندان رجاییشهر کرج، با وجود ناگواری نهش جسمانیاش از حق درمان محروم مانده است.
به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند بهائی: «وضعیت جسمانی عفیف نعمیی بسیار خطرناک شده و با توجه اینکه مشکلات قلبی وی بستر شده اما مسئولان زندان، در پی مخالفت دادستان (بعنوان ضابط قضایی) و وزارت اطلاعات (بعنوان ضابط امنیتی پرونده) از اعزام او به مراکز درمانی خارج از زندان سر باز میزنند. حتی با درخواست خانواده این شهروند بهایی برای اعزام به مرخصی هم مخالفت شده است.
مسئولان زندان، در عین بیتوجهی به وضعیت خطرناک جسمانی عفیف نعیمی این زندانی بهایی را از حقوق اولیهاش محروم کردند. عفیف نعیمی در طول دوران حبس تعزیری ۱۰ ساله قبلی خود، بیش از ۱ سال و ۶ ماه را در بیمارستان بستری بوده است.»
عفیف نعیمی، نهم مردادماه ۲۵۸۱ (۱۴۰۱ خورشیدی)، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت، و به زندان رجاییشهر منتقل شد.
این شهروند بهائی، پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب کرج، از بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به تحمل ۷ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور، ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، ۲ سال تبعید از استان البرز به یکی از شهرها غیر همجوار و پرداخت ۵ میلیارد تومان جزای نقدی در صندوق دولت محکوم شد. این حکم در نهایت توسط شعبه دوازده دادگاه تجدیدنظر کرج عینا تایید و اجرایی شد.
عفیف نعیمی، از مدیران سابق جامعه بهائی ایران (یاران ایران) نخستین بار در سال ۱۳۸۷ خورشیدی، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از مدتی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «جاسوسی»در مجموع به تحمل ۲۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ده سال حبس تعزیری برای وی به اجرا در آمد. وی در تاریخ بیستونُهم آذرماه ۲۵۷۷ (۱۳۹۷ خورشیدی)، پس از پایان یافتن دوره محکومیتاش از زندان آزاد شده بود.
Comments