گزارش هفتگی نادیده انگاشتن حقوق و آزادیهای شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران
شبنه ۵ آبان، ۲۵۸۳ شاهنشاهی
حکم محکومیت آرشام رضایی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، محبوس در زندان اوین در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
آرشام رضایی که در حال گذراندن محکومیت ۱۵ ساله خود میباشد، در دادگاه تجدید نظر در پرونده جدیدی به اتهام «توهین و تهدید در زندان» به ۵۰ ضربه شلاق و ۱۶ میلیون جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده بود.
این حکم توسط جلالالدین یاسینی، رئیس شعبه ۴۱ تجدید نظر استان تهران، عینا تایید شد.
رضا سلمانزاده زندانی سیاسی و پدر دادخواه جاویدنام مهدی سلمانزاده از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ٩٨ بر اثر اعتصاب غذا به حالت «نیمه کما» رفته است.
رضا سلمانزاده طی دو روز گذشته در اعتراض به عدم رسیدگی مناسب مسئولان زندان به خونریزی ناشی از عمل پروستاتاش، دست به اعتصاب غذا زده بود و همین امر زمینهی کاهش فشار خون این زندانی سیاسی و فرو رفتن در حالت «نیمه کما» وی را فراهم آورد.
رضا سلمانزاده، پدر دادخواه جاویدنام مهدی سلمانزاده، نوجوان معترضی است که پیکر بیجان او پس از اعتراضات سراسری آبان ۹۸ پیدا شد و پدر او در پی دادخواهیاش، زندانی گردید.
در جریان آتشسوزی زندان اوین هنگام خیزش ملی ایران، رضا سلمانزاده یکی از زندانیانی بود که با اتهاماتی از جمله «محاربه» و «افساد فی الارض» روبرو گردید و در نهایت به اتهام «تخریب اموال»، به پنج سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، برای اتهام «اخلال در نظم زندان» به یکسال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و برای اتهام «سرپیچی و تمرد از دستور مأموران» نیز به یک سال حبس محکوم شد.
نسرین شاکرمی، مادر جاویدنام نیکا شاکرمی، ممنوع التماس و ممنوع الملاقات است.
آیدا شاکرمی، خواهر جاویدنام نیکا شاکرمی در حساب ایکس خود نوشت: «مامانم ممنوع التماس و ممنوع الملاقاته».
نسرین شاکرمی، هماکنون در بازداشتگاه موقت وزارت اطلاعات، در زندان مرکزی خرمآباد به سر میبرد.
دادگاهی انقلاب اصفهان، ۱۰ زن بهائی را در مجموع به ۹۰ سال زندان و مصادره اموال محکوم کرد.
دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ۱۰ زن بهائی را در اصفهان با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی آموزشی» در مجموع به ۹۰ سال حبس، جریمههای نقدی، و مجازاتهای دیگر محکوم کرد.
روز دوشنبه، ۳۰ مهرماه، بر اساس رأی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان، ۱۰ زن بهائی که به «فعالیت تبلیغی آموزشی» متهم بودند، دهها سال زندان و صدها میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرده است.
در این پرونده، یگانه آگاهی، یگانه روحبخش، نگین خادمی، شانا شوقیفر، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، آرزو سبحانیان، و ندا بدخش هر یک به ۱۰ سال حبس و ۱۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شدهاند.
بر اساس رأی دادگاه انقلاب اصفهان یک سوم از حکم خانمها خادمی، آگاهی، و روحبخش و همچنین نیمی از احکام خانمها شاهرضایی، حکیم، سبحانیان، بدخش، و شوقیفر تعلیقی است.
همچنین، دو شهروند دیگر به نامهای ندا عمادی و بهاره لطفی نیز هر یک به پنج سال حبس و ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاند که چهار سال از مدت حبس این افراد نیز تعلیقی است.
در رأی صادره شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان که ریاست آن را فردی به نام «توکلی» به عهده دارد، «برگزاری کلاسهای آموزشی زبان انگلیسی، نقاشی، موسیقی، یوگا و اردوهای طبیعتگردی برای خردسالان، نونهالان و نوجوانان ایرانی و اتباع کشور افغانستان»، از مصادیق عملی اتهام منتسب به آنها عنوان شده است.
در این حکم همچنین عنوان شده که وسایل آنها از جمله تلفن همراه، لپتاپ، و همه وسائل الکترونیکی و زیورآلات طلا و هر چه دلار آمریکا و استرالیا که این شهروندان داشتهاند، «به نفع صندوق مسلمین» توقیف خواهد شد.
پریدخت شجاعی، شهروند بهائی جهت تحمل حبس احضار شد.
پریدخت شجاعی باغینی، شهروند بهائی ساکن کرمان، جهت اجرای حکم دو سال و یک ماه حبس خود به شعبه اجرای احکام زندان کرمان احضار شد.
پریدخت شجاعی، فواد شاکر ارکانی، شهرام فلاح، یکتا فلاح و بهنام پور احمری در تیرماه سال ۱۴۰۲ در منزل شهرام فلاح بازداشت شدند. در زمان بازداشت، ماموران ضمن تفتیش منزل آقای فلاح و خودروهای مهمانان وی، برخی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه این شهروندان بهائی را ضبط کردند. فواد شاکر ارکانی و بهنام پور احمری اواخر تیر و شهرام فلاح، یکتا فلاح و پریدخت شجاعی باغینی اوایل مرداد همان سال با قرار تامین آزاد شدند.
اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ چهاردهم بهمن ۲۵۸۲شاهنشاهی(۱۴۰۲) و دومین جلسه آنها در اوایل اردیبهشتماه سال جاری برگزار شد و نهایتا این شهروندان به پرداخت جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند. پس از مدتی حکم صادره علیه خانم شجاعی در یک روند پرابهام نقض و وی با دریافت ابلاغیه ای از محکومیت خود به دو سال یک ماه حبس و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی در دادگاه غیابی مطلع شد. در پی درخواست تجدیدنظر خواهی، این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.
یکتا فلاح، فواد شاکر ارکانی، بهنام پور احمری و شهرام فلاح دیگر متهمان این پرونده، در مرحله تجدیدنظر از اتهامات انتسابی تبرئه شدند.
دو شهروند بهائی در بابل به حبس و مجازات های تکمیلی محکوم شدند.
سوزان عید محمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت، شهروندان بهائی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بابل، مجموعا به ۱۰ سال حبس و محرومیت های اجتماعی محکوم شدند.
بر اساس حکمی که توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بابل صادر و امروز به این شهروندان ابلاغ شده، سوزان عید محمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت از بابت اتهام ماده ۵۰۰ مکرر یعنی فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع مقدس اسلام، هر کدام به پنج سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و ۱۸ ماه ممنوعیت از هر گونه فعالیت آموزشی و پرورشی، محکوم شده اند.
سوزان عید محمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت در تاریخ ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی در منزل خانم عید محمدزادگان در بابل بازداشت شدند. این دو شهروند بهائی نهایتا در تاریخ ۲۰ شهریورماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان بابل آزاد شدند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد در تاریخ ۱۳ تیرماه سال جاری در شعبه اول دادگاه انقلاب بابل برگزار شده بود.
Comments