top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نادیده انگاشتن حقوق و آزادی‌های شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران

شنبه ۱۲ آبان، ۲۵۸۳شاهنشاهی ایران


 

انتقال دوزندانی پادشاهیخواه به زندان قزلحصار کرج

چهارشنبه ۹آبان ۲۵۸۳ شاهنشاهی(۱۴۰۳) کاظم علی نژاد و آرشام رضایی، زندانیان سیاسی پادشاهی‌خواه بدون هیچگونه خبر قبلی از زندان اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل شدند.

آرشام رضایی که در حال گذراندن محکومیت ۱۵ ساله خود می‌باشد، در دادگاه تجدید نظر در پرونده جدیدی به اتهام «توهین و تهدید در زندان» به ۵۰ ضربه شلاق و ۱۶ میلیون جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده بود.

وی همچنین با وجود عفونت شدید و آسیب‌دیدگی گوش از حق درمان محروم مانده است.

مادر آٰشام رضایی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه اعلام کرد که این انتقال بدون آگاهی خانواده و بدون اجازه برداشتن لوزم شخصی‌اش انجام گرفته است.


کاظم علی‌نژاد بارانلو، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه محبوس در زندان اوین که در پی سردادن شعارهای اعتراضی به صورت تنبیهی از ملاقات با خانواده‌اش محروم شده بود نیز به صورت ناگهانی و بدون هیچگونه خبر قبلی به زندان قزل حصار منتقل شد.

 

جمشید شارمهد فعال سیاسی ایرانی-آلمانی و یکی از چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی اعدام شد.

جمشید شارمهد سوم فروردین سال ۱۳۳۴( ۱۹۵۵ میلادی) از پدری ایرانی و مادری آلمانی در تهران به دنیا آمد و تحصیلات خود را در ایران و سپس در آلمان در رشته‌های مهندسی الکترونیک و فناوری اطلاعات به پایان رساند. او چند سال پس از شورش ۵۷ در سال ۱۳۶۲ به همراه همسر و فرزند خود به آلمان مهاجرت کرد.

او در زمینه «اجرای پروژه‌های خودکارسازی» با شرکتهای زیمنس، بوش و فولکس واگن همکاری می کرد تا اینکه در سال ۱۳۷۶ شرکت مهندسی خود را در آلمان بنیان نهاد که در زمینه «طراحی و اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری برای صنایع الکترونیک و خودروسازی» بود.


جمشید شارمهد توسعه‌دهنده نرم‌افزار یونی‌پد (UniPad) است. نرم‌افزاری که به وب‌سایت‌ها این قابلیت را می‌دهد که به‌صورت چندزبانه اجرا شوند. شارمهد در سال ۱۳۸۱ شرکت «Sharmahd Computing Inc» را در آمریکا تأسیس کرد و یک سال بعد، برای مدیریت شرکتش به لس آنجلس آمریکا مهاجرت کرد.

جمشید شارمهد در لس‌آنجلس با گروه انجمن پادشاهی ایران به رهبری فرود فولادوند آشنا شد و شروع به همکاری با آنها کرد. او در سال ۲۰۰۴ وب‌سایت تندر و در سال ۲۰۰۷ رادیو تندر را راه‌اندازی کرد.


پس از ناپدید شدن فرود فولادوند در ترکیه وی به عنوان سخنگوی گروه «تندر» (انجمن پادشاهی ایران)، به فعالیت‌هایی علیه رژیم جمهوری اسلامی دست زد و به عنوان یک پادشاهی‌خواه، خواستار سرنگونی حکومت حاکم شد. جمهوری اسلامی او را به دست داشتن در اقدامات تروریستی از جمله انفجار در حسینیه شیراز در سال ۱۳۸۷( ۲۰۰۸ ) متهم کرد، اما خودش این اتهامات را رد کرده بود.


در سال ۲۰۲۰، نیروهای امنیتی او را در شرایط نامعلومی دستگیر(ربودند) و به ایران منتقل کردند. خبر اعدام وی از سوی خبرگزاری قوه‌ی قضائیه جمهوری اسلامی، میزان، دوشنبه ۷ آبان همرسانی شد.


 

#منوچهر_بختیاری زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه و پدر دادخواه جاویدنام #پویا_یختیاری #اعتصاب_غذا کرد.



منوچهر بختیاری از دوشنبه ۷ آبان ۲۵۸۳ شاهنشاهی به آوند (دلیل) بی‌توجهی مسئولان قضائی و ندادن مرخصی درمانی با وجود نیاز فوری به جراحی و نامه‌های پزشکی قانونی مبنی بر نیاز به معالجه و عمل جراحی، دست به اعتصاب غذا زده است.

منوچهر بختیاری، پدر جاویدنام پویا بختیاری، جوان کشته‌شده در جریان اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸، با انتشار فایل آوایی از زندان چوبیندر قزوین اعلام کرد که به علت «پایند نبودن مراجع قضایی به قانون، اخلاق و شرعی که مدعی آن هستند و قصور در امر پزشکی که جان بیماری در خطر است، و دسترسی نداشتن به فریادرسی که دادم را بستاند، اجبارا با فرارسیدن سالگرد کشته‌شدن فرزندم، از هفتم‌ آبان‌ماه تا حصول آزادی، اعتصاب می‌کنم».

منوچهر بختیاری در این فایل آوایی گفت که «به علت تحمل کیفر تحمیلی، غیرقانونی و غیر انسانی، از تمامی حقوق شهروندی محروم هستم و به بیماری مبتلا شدم، اما مراجع امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با زیرپا گذاشتن قانون، اخلاق و کرامت انسانی، من را از حق قانونی و انسانی محروم نموده‌اند». 


 

فشارها به خانواده جاویدنام آرمیتا گراوند افزایش یافته است.

گزارش‌ها حاکی از افزایش فشارهای شدید نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بر خانواده جاویدنام #آرمیتا_گراوند است؛ نوجوانی که سال گذشته در پی خشونت حجاب‌بان‌های #حجاب_‌اجباری متروی تهران جان خود را از دست داد. حکومت با تهدید و اعمال فشار به دنبال جلوگیری از برگزاری مراسم سالگرد کشته شدن اوست تا صدای اعتراضات خاموش شود.


ماموران امنیتی جمهوری اسلامی نمایه (عکس) سنگ مزار جاویدنام آرمیتا را تغییر داده‌اند و عکسی ساختگی از او (توسط هوش مصنوعی) با حجاب اجباری گذاشته‌اند.

خانواده آرمیتا تنها ۱۵ دقیقه، آن‌هم در بعدازظهر، در محاصره نیروهای امنیتی، اجازه‌ی حضور بر مزار فرزندشان را برای برگزاری مراسم سالگرد این جاویدنام، یافته‌ بودند.


 

آزار اقلیت‌های دینی ــ محکومیت ده زن بهائی در اصفهان

سیمین فهندژ، نماینده‌ی همبودمان‌ #بهایی در سازمان ملل: بار دیگر شاهد محکومیت بی‌رحمانه ده زن بی‌گناه بهایی در #اصفهان به پنج تا ده سال زنده بوده‌ایم. زنان بهایی دهه‌هاست با ستم‌هایی از جمله بازداشت خودسرانه، زندانی شدن، محرومیت از تحصیل و سایر فشارها مواجه هستند و اکنون بیشتر تحت تاثیر سیاست‌های تبعیض‌آمیزی قرار می‌گیرند که آن‌ها را هم به دلیل جنسیت و هم اعتقادشان هدف قرار می‌دهد.


 

محبوب حبیبی،⁩ شهروند بهائی اهل شیراز، با وجود گذشت بیش از یک ماه از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ بسر می‌برد.

محبوب حبیبی، شهروند بهائی با وجود گذشت ۳۳ روز از زمان بازداشت، همچنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز در بلاتکلیفی بسر میبرد. تاکنون آزادی این شهروند با قید وثیقه ممکن نشده است.


در تاریخ هفتم مهرماه سال جاری، محبوب حبیبی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز بعد در شعبه ۱۴ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز مورد تفهیم اتهام قرار گرفت. آقای حبیبی با اتهامتی از جمله تبلیغ علیه نظام مواجه است.


 محبوب حبیبی پیشتر نیز به دلیل اعتقادات و فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته‌ است.


 

بهراد آذرگان، موزیسین بهائی به ۱۱ سال حبس محکوم شد.

بهراد آذرگان، موزیسین بهائی ساکن تهران، توسط دادگاه انقلاب این شهر به ۱۱ سال حبس و ضبط اموال توقیفی محکوم شده است.


براساس حکمی که توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی صادر و روز سه شنبه یکم آبان‌ماه به وکیل آقای آذرگان ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن به پنج سال حبس، عضویت در گروه‌های مخالف نظام به چهار سال حبس و نشر اکاذیب به دو سال حبس محکوم شده است.


همچنین بر اساس رای دادگاه، اموالی که در زمان تفتیش منزل این شهروند بهائی توسط ماموران توقیف شده بود، به نفع دولت ضبط خواهد شد و وی به مدت دو سال از فعالیت در فضای مجازی و خروج از کشور منع شده است.


جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده آقای آذرگان در تاریخ ۱۵ مهرماه در شعبه مذکور برگزار شده بود. منزل این شهروند بهائی ساکن تهران مورخ دوازدهم تیرماه سال جاری، توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی مورد تفتیش قرار گرفت و شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه و لپ‌تاپ او ضبط شد.


 

با درخواست مهدی شکیبافر، وکیل دادگستری برای تمدید مرخصی‌اش و انتقال به زندان اوین مخالفت شده است.

مقامات قضائی جمهوری اسلامی با وجود وخامت وضعیت جسمانی خواهر مهدی شکیبافر که مبتلا به بیماری سرطان است و مادر سالخورده‌اش، با تمدید مرخصی‌ وی و انتقال ایشان به زندان اوین یا زندان مرکزی کرج مخالفت کرده‌اند.

مهدی شکیبافر، وکیل دادگستری و عضو کانون وکلای استان مرکزی، روز دوشنبه پنجم شهریورماه، برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان ساوه منتقل شد.


مهدی شکیبافر، وکیل دادگستری که پیشتر به اتهام‌های «تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب و توهین به رهبر جمهوری اسلامی» به بیست‌ودو ماه و شانزده روز حبس تعزیری و یک سال محرومیت از وکالت محکوم شده است. وی به دلیل بیان شعار ملی «رضاشاه، روحت‌شاد» به هفت ماه حبس دیگر نیز محکوم گردید.

مهدی شکیبافر، همچنین به دلیل اینکه به جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ لقب شهید داد نیز به یکسال حبس و نُه ماه محرومیت از وکالت محکوم گردیده است.


وکالت رایگان بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۹۶ و آبان خونین ۹۸ و خیزش ملی ایران از دیگر اتهامات این وکیل عنوان شده است.


 





Comments


bottom of page