top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

گزارش هفتگی نادیده انگاشتن حقوق و آزدی‌های فردی و زندانیان سیاسی در ایران

شنبه ۱۴مهر، ۲۵۸۳ شاهنشاهی


 

متین حسنی، آسیب‌دیده چشمی از حق درمان محروم مانده است.

متین حسنی، از آسیب‌دیدگان چشمی اعتراضات سراسری آبان ۹۸، با وجود درد شدید و عفونت چشم، از حق درمان و مرخصی درمانی محروم مانده است.


ماموران زندان بوکان، از انتقال متین حسنی به بهیاری و بیمارستان نیز خودداری می‌کنند. آقای حسنی که از حدود چهل روز پیش در زندان به سر می‌برد، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور»، به ۳۱ ماه حبس محکوم شد. 


متین حسنی، زمانی که ۱۹ سال داشت در شهر بوکان و در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در پی شلیک ساچمه‌ای نیروهای جمهوری اسلامی، آسیب چشمی دید و پس از خیزش ملی ایران پس از قتل حکومتی مهسا امینی، تصمیم گرفت شرایط خود را با دیگران به اشتراک بگذارد.


 

سازمان اطلاعات سپاه شهروندان ایرانی را تهدید کرد.

سازمان اطلاعات سپاه در اطلاعیه‌ای با جرم خواندن پشتیبانی از اسرائیل از شهروندان خواسته است نسبت به معرفی و فرستادن اطلاعات افرادی که در شبکه‌های اجتماعی از اسرائیل پشتیبانی می‌کنند، اقدام کنند.


 

با درخواست آزادی مشروط لاله ساعتی، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، مخالفت شد.

لاله ساعتی، از اواخر تیرماه سال جاری، در چندین نوبت از بند عمومی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و مورد بازجویی قرار گرفت. 


وی به تازگی با این انتقال‌های پی در پی، مخالفت به عمل آورده و عنوان کرده است که دیگر مایل نیست که مورد بازجویی قرار بگیرد.


وزارت اطلاعات به عنوان ضابط پرونده این نوکیش مسیحی نیز به دلیل عدم همکاری‌های لازم، با درخواست آزادی مشروط او مخالفت کرده است.


لاله ساعتی، متولد ۱۳۵۷، پس از بازگشت به ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ خورشیدی، به بند زنان زندان اوین منتقل شد. وی در دوران بازداشت خود بارها به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود.


در فروردین ماه سال جاری، خانم ساعتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به دو سال حبس و منع خروج از کشور محکوم شد.


وی در اردیبهشت‌ماه امسال علیرغم حال نامساعد جسمی در زندان، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم ماند.


 

حسین کوشکی‌نژاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از حق درمان و رسیدگی تخصصی پزشکی محروم شده است.

حسین کوشکی‌نژاد که از مشکلات مفصلی و آسیب‌دیدگی کشکک زانو رنج می‌برد، با دشواری‌های حرکتی روبه‌رو شده است. او پیش از زندانی شدن، در انتظار جراحی بود و قرار بود در فروردین‌ماه امسال تحت عمل جراحی قرار گیرد؛ اما پس از اجرای حکم زندان، تاکنون امکان اعزام او به بیمارستان برای این عمل ضروری فراهم نشده است.


یک منبع آگاه نزدیک به خانواده کوشکی‌نژاد گفت: «تا کنون دو پزشک برای انجام جراحی او اعلام آمادگی کرده‌اند، اما به دلیل کارشکنی‌های مسئولان زندان از این کار منصرف شده‌اند. همچنین حسین به دلیل حضور در زندان با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند و توانایی تأمین هزینه‌های درمان خود را ندارد. او به دنبال پزشکی است که این جراحی را به‌صورت رایگان انجام دهد.»


 

شادی شهیدزاده، شهروند بهائی با پایان دوران محکومیت خود، از زندان اوین آزاد شد.

شادی شهیدزاده، شهروند بهائی محبوس در زندان اوین روز دوشنبه ۹ مهرماه با پایان دوران محکومیت خود، از زندان اوین آزاد شد.


شادی شهیدزاده، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد.


این شهروند بهائی اواسط تیرماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام «عضویت در گروه‌ها و دستجات غیرقانونی با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود.


در نهایت حکم مذکور مهرماه همان سال توسط  شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.


چندی بعد در پی پذیرش اعاده دادرسی پرونده وی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، میزان محکومیت این شهروند بهائی توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۱۸ ماه حبس کاهش یافت.


 

عطاالله ظفر، شهروند بهائی به زندان اوین بازگشت.

عطاالله ظفر، شهروند بهایی ۸۰ ساله، پس از شش ماه توقف اجرای حکم، روز گذشته برای تحمل باقیمانده دوران محکومیت دو سال حبس خود به زندان اوین بازگشت.


عطاءالله ظفر در تاریخ یازدهم اردیبهشت‌ماه سال گذشته، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی چندی بعد از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شد.


آقای ظفر در تیرماه سال ۱۴۰۲ خورشیدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام «عضویت در گروه‌ها و دستجات غیرقانونی با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم نهایتا در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به دو سال حبس کاهش یافت.


 

Comments


bottom of page