گزارش هفتگی از نادیده انگاشتن حقوق و آزادیهای شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران
شنبه ۱۵دی، ۲۵۸۳ شاهنشاهی
۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق، محکومیت شهروند مسیحی، «غزل مرزبان»
غزل مرزبان، زندانی زندان اوین تهران، به ۶ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۵ سال ممنوعیت از استفاده از تلفن هوشمند محکوم شده است.
بنا بر اخبار منتشر شده، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری»، این شهروند مسیحی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام و عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی» به ۶ ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۵ سال ممنوعیت از استفاده از تلفن هوشمند محکوم کرده است.
غزل مرزبان در تاریخ ۱۵ آبان سال جاری توسط ماموران کلانتری گیشا بازداشت و سپس به پلیس امنیت تهران منتقل شد.دلیل دستگیری این شهروند نوکیش مسیحی، مخالفت او «جنگافروزی و جنگ با اسرائیل» بوده و پرونده او به اتهام «تبلیغ علیه نظام و عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی» به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع شده بود.
آرزو بدری، زن جوانی که با شلیک نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در مازندران مجروح شده بود، به تایید پزشکان از کمر به پایین فلج شده است و برای رضایت دادن تحت فشار نیروهای امنیتی قرار دارد.
در شامگاه دوم امرداد سال جاری، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در شهر نور استان مازندران به خودرویی که خانم بدری راننده آن بود شلیک کرد و این شلیک به نخاع او آسیب زد.
یک منبع آگاه گفت: «ماموران برای گرفتن رضایت از آرزو بدری به روشهای مختلفی متوسل شدهاند و از جمله به خانواده پیشنهاد پرداخت پول کردهاند و همچنین آنها را به دستگیری تهدید کردهاند».
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین، با وجود نهش وخیم جسمانی و نیاز به درمان تخصصی، همچنان از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است.
وی اکنون با مشکلات جدی مانند از کار افتادن سه انگشت دست و علائمی همچون تپش قلب و تنگی نفس روبروست، اما مسئولان زندان از اعزام وی به بیمارستان خودداری میکنند.
این زندانی سیاسی پادشاهیخواه در شهریورماه نیز در اعتراض به شرایط نامناسب زندان دست به خودسوزی زده بود. کاظم علینژاد بارانلو که در آبانماه سال ۱۴۰۲ خورشیدی بازداشت شد، در دادگاه انقلاب به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده و پیشتر نیز سابقه بازداشت به دلیل فعالیتهای سیاسی داشته است.
عباس کورکوری مشهور به مجاهد کورکور برای دومین بار به اعدام محکوم شد.
مجاهد کورکور، زندانی زندان شیبان اهواز، با حکم دادگاه انقلاب این شهر، برای دومین بار به اعدام محکوم شد. وی پیشتر توسط دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده بود که این حکم در دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی برای رسیدگی مجدد به شعبه همعرض فرستاده شده بود.
فواد چوبین، دایی جاویدنام آرتین رحمانی در حساب ایکس خود نوشت: «امروز طی تماس کوتاه تلفنی، مجاهد کورکور از زندان شیبان اهواز گفت: بردنم اتاق رئیس زندان. یه حکم گذاشتن جلوم و گفتن امضا کن و انگشت بزن، این حکم اعدامته. گفتم: مگه حکمم شکسته نشده؟ رئیس زندان گفت: حکمت شکسته نشده، حکمت اعدامه».
خواهر مجاهد کورکور نیز اعلام کرد: طبق آخرین اطلاعات مطلع شدیم که برای مجاهد حکم اعدام مجدد صادر شده است.
منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه با وجود تاکید پزشکان همچنان از اعزام به مرخصی درمانی محروم است.
باوجود تاکید کمیسیون پزشکی بیمارستان ولایت قزوین و سازمان پزشکی قانونی بر لزوم استراحت مطلق برای منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، وی همچنان از حق اعزام به مرخصی درمانی محروم بوده و در زندان چوبیندر قزوین نگهداری میشود.
سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری، اعلام کرد که پس از وخامت حال جسمانی وی و انتقال به بیمارستان، کمیسیون پزشکی بیمارستان ولایت قزوین و پزشکی قانونی تأیید کردهاند که این زندانی سیاسی باید دوران نقاهت خود را خارج از زندان سپری کند. با این حال، درخواستهای مکرر آقای بختیاری برای اعزام به مرخصی درمانی توسط دادستانی رد شده و وی همچنان با شرایط جسمانی نامناسب در زندان چوبیندر قزوین نگهداری میشود. همچنین، به گفته خانم عباسی، منوچهر بختیاری از پنج روز پیش ممنوع التماس شده است.
همچنین پس از نقض حکم ۱۸ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق آقای بختیاری در یکی از پرونده هایش، این پرونده برای بررسی مجدد ابتدا به دادگاه انقلاب کرج و سپس به دادگاه انقلاب کیش ارجاع شده بود که مراجع قضایی مذکور با صدور قرار عدم صلاحیت خود، پرونده را برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارجاع داد. اخیرا دیوان عالی کشور با این توضیح که چون بیشترین اتهامات مطروحه علیه آقای بختیاری در شهرستان کرج به وقوع پیوسته است، این پرونده را مجددا برای طی مراحل دادرسی به محاکم استان البرز بازگردانده است.
همسر منوچهر بختیاری گفت: «امروز پنج روز است که همسرم منوچهر بختیاری ممنوع التماس است و بسیار نگران وضعیت جسمی و روحی همسرم هستم و متاسفانه با وجود نامه کمیسیون پزشکی بیمارستان و پزشکی قانونی و شرایط روحی و جسمی همسرم ایشان از مرخصی محروم و در سلول روزگار سپری میکند».
سارا عباسی در ادامه افزود: «او دادخواه فرزند و سرزمینش است، کجای دنیا وطن پرستی جرم طلقی میشود و حبس دارد، کجای دنیا فرزندت را بکشند و تو حق نداری بگویی دادخواه فرزندم هستم، دادخواهی جرم نیست».
متین حسنی، از آسیبدیدگان چشمی اعتراضات سراسری آبان ۹۸، با انتشار ویدئویی در بخش روایتگر حساب اینستاگرامیاش از ادامه روند درمان چشم خود خبر داد.
او در این ویدئو اعلام کرد که تزریق چشم انجام شده و مراحل درمان قرنیه در روزهای آینده پیگیری خواهد شد. آقای حسنی با اشاره به دشواریهای پیش رو، روزهای آینده را بسیار سخت توصیف کرد.
کوشان (خالد) پیرزاده، زندانی سیاسی پادشاهیخواه در یک پیام آوایی ضبط شده از یک تماسی تلفنی از زندان، از تنهایی و فراموش شدن خود در زندان میگوید.
آقای پیرزاده که پیشتر در زندان بود، در شهریورماه سال ۱۴۰۲ خورشیدی بار دیگر بازداشت و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت داخلی کشور» به پنج سال و هشت ماه حبس محکوم شد.
مهوش ثابت، شهروند بهائی و از رهبران جامعه بهائیان در ایران، که در طول ۱۰ سال نخست حبس خود دو سال و نیم را در سلول انفرادی گذرانده، با آسیبهای جدی روحی و جسمی روبرو شده است. وی در این مدت به پوکی استخوان مبتلا شد، اما از حداقل امکانات درمانی محروم ماند.
اکنون، در حالی که مهوش ثابت سیزدهمین سال حبس خود را (شامل دو پرونده جداگانه) سپری میکند، پزشکان پس از انجام بررسیهای پیش از عمل قلب باز، وجود توموری در ریه او را تشخیص دادهاند. این تومور، که باعث تجمع مایع در ریهها شده، ریشه در دوران حبس قبلی او دارد. متأسفانه، به دلیل وخامت وضعیت جسمانی وی، امکان تخلیه مایع از ریهها وجود نداشته است.
با وجود نگرانی پزشکان، عمل قلب باز روی او انجام شد. اما پس از جراحی، ریههای او قادر به عملکرد طبیعی نیستند و وی برای تنفس به دستگاه وابسته شده است. همچنین، مهوش ثابت پس از عمل دچار چندین نوبت تشنج شده که علت آن هنوز مشخص نشده و وضعیت کلی او بسیار بحرانی است.
با وجود وخامت وضعیت جسمانی وی، مقامات جمهوری اسلامی تصمیم دارند طی چند هفته آینده او را به زندان بازگردانند. این تصمیم میتواند عواقب مرگباری برای او به همراه داشته باشد.
Comments