شنبه ۲۱مهر، ۲۵۸۳ شاهنشاهی
گزارش هفتگی نادیده انگاشتن حقوق و آزادیهای شهروندی و زندانیان سیاسی در ایران
حکم اعدام محمود مهرابی در دیوان عالی کشور لغو شد.
با رأی دیوان عالی حکم اعدام محمود مهرابی از بازداشتشدگان خیزش ملی ایران در سال ۲۵۸۱، لغو و پرونده وی برای بررسی مجدد به شعبه همعرض در دادگاه انقلاب اصفهان ارجاع داده شد.
محمود مهرابی بهمنماه ۱۴۰۱ خورشیدی در اصفهان بازداشت و در تاریخ ۲۵ اسفندماه با سپردن وثیقه از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد اما ساعاتی پس از آزادی، دوباره بازداشت و به زندان بازگردانده شد.
خانواده محمود مهرابی نیز به دلیل دادخواهی و اطلاعرسانی درباره وضعیت او با فشارهای امنیتی و قضایی روبرو شدند. خردادماه امسال مریم خواهر محمود به همراه دو دختر خردسالش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
ولی الله قدمیان، شهروند بهائی از رسیدگی پزشکی محروم است.
ولی الله قدمیان، شهروند بهائی ۶۷ ساله، محبوس در زندان اوین سپری میکند، از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است. این زندانی سیاسی اخیرا برای درمان به بیمارستان اعزام شده و بدون دریافت رسیدگی پزشکی مناسب به زندان بازگردانده شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای قدمیان گفت: «آقای قدمیان ۶۷ ساله که از بیماری ریوی در زندان رنج میبرد، مدت زیادی با علایم سرماخوردگی، تب و لرز در زندان مواجه بوده و در این مدت مسئولان بهداری تنها به تجویز آنتی بیوتیک برای وی بسنده کرده اند. با بدتر شدن شرایط و وخامت حال وی به دستور پزشک زندان با انجام آزمایش مشخص شد که او از ناحیه ریه دچار آسیب شده و نیاز به درمان تخصصی دارد».
این منبع مطلع افزود: «او اخیراً برای معاینات پزشکی به بیمارستان منتقل شد، اما به دلیل کارشکنیهای مسئولان مربوطه، از جمله عدم تأیید عکسبرداری از ریه در برگه زندانی، انتقال وی به بیمارستان با تأخیر انجام شد. زمانی که به بیمارستان رسید، به دلیل نبود پزشک متخصص، از بستری شدن آقای قدمیان جلوگیری شد. در نتیجه، او بدون دریافت خدمات پزشکی به زندان بازگردانده شد، در حالی که به مراقبتهای تخصصی پزشکی نیاز فوری دارد».
جواد حسینینژاد، زندانی سیاسی پیشین، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
روز پنجشنبه، نوزدهم مهرماه، ماموران جمهوری اسلامی به جواد حسینینژاد، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین که به همراه خانوادهاش، با حضور در بهشت رضا، بر مزار جاویدنام مجیدرضا رهنورد حاضر شده بودند، حمله کردند و او و برخی از اعضای خانوادهاش را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
حسین کوشکینژاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از حق درمان و رسیدگی تخصصی پزشکی محروم شده است.
رضا کوشکینژاد، زندانی سیاسی پیشین و برادر حسین کوشکینژاد در قسمت روایتگر اینستاگرام خود نوشت: «بعد از ۶۰ روز آمد و رفت و پیگیری و نامهنگاری با مرخصی حسین کوشکینژاد موافقت نشد، ابلاغیه درخواست حسین کوشکینژاد، برادرم برای استفاده از مرخصی با عدم موافقت دادستان مواجه شد».
حسین کوشکینژاد که از مشکلات مفصلی و آسیبدیدگی کشکک زانو رنج میبرد، با محدودیتهای حرکتی مواجه شده است. وی پیش از زندانی شدن در انتظار عمل جراحی بوده و قرار بود در فروردینماه سال جاری، تحت عمل قرار گیرد اما پس از اجرای حکم زندان تاکنون امکان اعزام او به بیمارستان برای انجام این عمل ضروری فراهم نشده است.
سازمان اطلاعات سپاه از حضور رضا محمدحسینی بر مزار پدرش جلوگیری کرد.
در حالی که رضا محمدحسینی، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، برای حضور در مراسم سالروز درگذشت پدرش درخواست مرخصی داده بود، با مخالفت اطلاعات سپاه ثارالله از شرکت در این مراسم بازماند.
مراسم نخستین سالروز درگذشت پدر رضا محمدحسینی روز یکشنبه ۱۵ مهر برگزار شد و این زندانی سیاسی در حالی از حضور بر مزار پدرش باز ماند، که آقای محمدحسینی حتی درخواست کرده بود که او را به صورت «تحت الحفظ» به این مراسم ببرند و به زندان بازگردانند، اما با این درخواست او نیز موافقت نشد.
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی پادشاهیخواه، محبوس در زندان اوین، ممنوع الملاقات شد.
کاظم علینژاد بارانلو، زندانی سیاسی پادشاهیخواه محبوس در زندان اوین، از تاریخ ششم مهرماه، در پی سردادن شعارهای اعتراضی به صورت تنبیهی از ملاقات با خانوادهاش محروم شده است.
Comentários