top of page

نمای کوچک، زندان بزرگ

مهدی مسکین‌نواز، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، محبوس در زندان اوین، در پرونده‌ی جدیدی که در زمان تحمل حبس علیه او گشوده شد، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به یازده سال حبس تعزیری، ممنوعیت اقامت در استان تهران و استان‌های مجاور و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

اتهامات مطرح شده برای صدور این حکم تازه، «تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.


مهدی مسکین‌نواز، پانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، به دلیل «فعالیت در فضای مجازی و مدیریت یک کانال تلگرامی با مضمون براندازی» توسط نیروهای امنیتی در بندر پهلوی (بندر انزلی) بازداشت شد. وی پس از پایان مراحل بازجویی به بند عمومی زندان اوین منتقل شد و در نهایت یکم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹، از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شد.

وی مردادماه ۱۳۹۸، توسط شعبه بیست‌و‌شش دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی»، «اقدام علیه امنیت ملی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» در مجموع به سیزده سال حبس تعزیری و دو سال اقامت اجباری در فهرج کرمان و ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی محکوم شد.

 


حکم شش سال حبس تعزیری، سارا سیاه‌پور، فعال صنفی معلمان ساکن تهران، توسط دادگاه تجدیدنظر این شهر تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا خواهد بود.

سارا سیاه‌پور، دوم شهریورماه ۲۵۸۱، توسط نیروهای ا

منیتی بازداشت و در تاریخ دوازدهم شهریورماه، با پایان یافتن مراحل بازجویی به طور موقت با قرار وثیقه آزاد شد.

وی پس از مدتی توسط شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به اتهامات «اجتماع و تبانی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب، دسته‌ جات و گروه‌‌های سیاسی و فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود.

 

سمانه نوروز مرادی، زندانی سیاسی پادشاهی‌خواه، محبوس در زندان اوین با وجود ابتلا به بیماری‌های لوپوس مفصلی، سرطان پستان و دیابت، از حق درمان محروم مانده است.

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده‌ی نوروز مرادی: «سمانه نوروز مرادی از بیماری‌های لوپوس مفصلی، سرطان پیشرفته سینه و دیابت رنج می‌برد. وی احتیاج به مراقبت دائم دارد. خانم نوروز مرادی از ناحیه مفاصل به شدت دچار درد است اما بهداری زندان صرفا به تجویز مسکن اکتفا می‌کند.»


سمانه نوروز مرادی، که پیش‌تر نیز به دلیل ادمینی کانال تلگرامی «کمپین بازگشت شاهزاده رضا پهلوی» چندین سال در زندان بود، چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در منزل شخصی‌اش واقع در غرب تهران بازداشت شد. وی شانزدهم اردیبهشت‌ماه، به بند زنان زندان اوین منتقل گردید.

این بانوی پادشاهی‌خواه بیست‌ودوم خردادماه، در شعبه سوم دادسرای اوین به اتهامات «اجتماع و تبانی از طریق مدیریت کانال تلگرامی کمپین بازگشت شاهزاده» و «تبلیغ علیه نظام» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

 


علی روحی، پدر جاویدنام حمیدرضا روحی، بیستُم تیرماه، در شعبه بیست‌وشش دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» محاکمه شد.

علی روحی، چهارشنبه شانزدهم فروردین‌ماه در پی برگزاری مراسم زادروز فرزندش به همراه همسرِ خواهرش توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این پدر دادخواه، یکشنبه بیستُم فروردین‌ماه، پس از پایان یافتن مراحل بازجویی و تفهیم اتهام، با قرار وثیقه بطور موقت از زندان اوین آزاد شد.


جاویدنام حمیدرضا روحی، ۱۹ساله، در جریان خیزش ملی ایران، بیست‌وششم آبان‌ماه سال گذشته در تهران با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به قتل رسید.

 

عبدالرحمن نصری، پدر جاویدنام متین نصری، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه و پانزده روز حبس و چهل ضربه شلاق محکوم شده است.

عبدالرحمن نصری، شامگاه نوزدهم خردادماه، در پی برگزاری تجمع اعتراضی شماری از خانواده‌های دادخواه بر مزار جانباختگان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در نهایت بیست‌وششم خردادماه، با قرار وثیقه تومانی از زندان بوکان آزاد شد.


جاویدنام متین نصری، سرباز وظیفه ۲۰ساله‌‌ی اهل سنندج، در جریان خیزش ملی، از دستور مافوق خود سرپیچی کرد و به مردم پیوست. او هفدهم آبان‌ماه ۲۵۸۱، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.

 

آرمان حبیبی، برادر جاویدنام آرام حبیبی، توسط شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو بوکان به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به شش ماه و پانزده روز حبس و چهل ضربه شلاق محکوم شده است.


آرمان حبیبی، شامگاه نوزدهم خردادماه، در پی برگزاری تجمع اعتراضی شماری از خانواده‌های دادخواه بر مزار جانباختگان خیزش ملی ایران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در نهایت بیست‌وششم خردادماه، با قرار وثیقه تومانی از زندان بوکان آزاد شد.

جاویدنام آرام حبیبی، ۲۷ساله، در جریان خیزش ملی، بیست‌وششم آبان‌ماه ۲۵۸۱، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بقتل رسید.

 

پنج شهروند بهائی ساکن کرمان به نام‌های فواد شاکر، شهرام فلاح، یکتا فلاح، بهنام پور احمدی و پریدخت شجاعی، بیست‌ویکم تیرماه، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به نقل از یک منبع آگاه: «شامگاه گذشته نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل شهرام فلاح، وی و مهمانانش را بازداشت کردند. ماموران ضمن تفتیش منزل آقای فلاح و خودروهای مهمانان وی، برخی از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه این شهروندان بهائی را ضبط کردند.»


تا کنون از اتهامات طرح شده و محل نگهداری این شهروندان بهائی اطلاعی در دست نیست.

 

پیام ولی، شهروند بهائی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج، در شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج با پرونده‌ی جدید علیه خود به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی از طریق انتشار محتوای مجرمانه» مواجه شده است.

پرونده جدید بر علیه این شهروند بهائی به دلیل آنچه “عدم صلاحیت شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج" عنوان شده، جهت رسیدگی به شعبه یک بازپرسی دادسرای ناحیه یک کرج ارجاع داده شد.


پیام ولی، شهروند بهائی ساکن کرج، دوم مهرماه سال ۲۵۸۱، ضمن تفتیش منزل توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شد. وی پس از مدتی به زندان قزل‌حصار انتقال داده شد.

پیام ولی، پس از مدتی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان البرز به اتهامات «همکاری با دول متخاصم»، «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر» و «تبلیغ علیه نظام» در مجموع به شانزده سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال اقامت اجباری در شهرستان یاسوج، همراه با معرفی هفتگی خود به دادگاه انقلاب، محکوم شد.

این شهروند بهائی در نهایت بیستُم اردیبهشت‌ماه ۲۵۸۲، توسط شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر استان البرز به اتهامات «همکاری با دول متخاصم»، «اغوا یا تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر» و «تبلیغ علیه نظام» در مجموع به نُه سال و نُه ماه حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال حبس تعزیری برای او به اجرا در آمد.

 

عسل مسکین‌‌نواز، دختر مهدی مسکین‌نواز، زندانی سیاسی مشروطه‌خواه، بیست‌وششم تیرماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به اتهامات «اجتماع و تبانی»، «تبلیغ علیه نظام» و «همکاری با دولت متخاصم» محاکمه شد.


دوشنبه دهم بهمن‌ماه، همزمان با انتقال مهدی‌ مسکین‌‌نواز زندانی سیاسی مشروطه‌خواه از زندان رجایی‌شهر کرج به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات، عسل مسکین‌نواز، دختر هفده‌ساله وی نیز توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شد. وی پس از مدتی با پایان یافتن مراحل بازجویی از کانون اصلاح و تربیت تهران با قرار وثیقه به طور موقت آزاد شد.

 

امیر ولایتی (شاه ولایتی)، از آسیب‌دیدگان چشمی خیزش ملی ایران، بیست‌وششم تیرماه، با قرار وثیقه یک میلیارد و صدوپنجاه میلیون تومانی از زندان اوین بطور موقت آزاد شد.

اتهامات مطرح شده علیه امیر ولایتی «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است.


امیر ولایتی، جوان ۲۶ساله‌ی ساکن محله‌ی نارمک تهران، بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد. منزل شخصی وی نیز هم در زمان بازداشتش مورد تفتیش قرار گرفته بود.

امیر ولایتی، دوم مهرماه ۲۵۸۱، در جریان خیزش ملی در محله‌ی نارمک تهران، مورد اصابت گلوله‌ی ساچمه‌ای نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قرار گرفت. وی بر اثر شدت جراحات وارده بینایی چشم چپ خود را از دست داده است.

 

Comments


bottom of page