top of page

گزارشی از آخرین اخبار زندانیان سیاسی در ایران

دوشنبه، ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۰




سعید افکاری، برادر زندانیان سیاسی وحید و حبیب، و جاویدنام نوید افکاری، یکشنبه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۰، در دروازه قرآن شیراز، توسط ۶ تن از نیروهای لباس شخصی همراه با ضرب و شتم بازداشت و پس از گذشت چند ساعت آزاد شد. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت سعید افکاری، الهام افکاری، خواهر وی را نیز مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند. سعید افکاری، روز شنبه ۲۰ شهریورماه، با انتشار پیامی در صفحه توئیتری‌اش از فشار نیروهای امنیتی بر خانواده خود برای جلوگیری از برگزاری مراسم سالگرد کشته‌ شدن برادرش نوید افکاری، خبر داده بود. گفتنی‌ است، پس از انتشار این پیام حساب کاربری توئیتر سعید افکاری، از دسترس خارج شده است.
 


بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری با انتشار تصویری از دست امیرحسین مرادی، از بازداشت‌شدگان آبان‌ماه ۱۳۹۸ در صفحه توئیتری‌اش، از تداوم نگهداری موکلش در زندان تهران بزرگ در وضعیت وخیم جسمانی خبر داد و نوشت : ‏امیرحسین مرادی نزدیک به دو سال است که در بازداشت قرار دارد؛ سال‌هاست با بیماری ناشناخته پوستی درگیر است؛ کدام اصول قانونی یا حتی اخلاق اجازه می دهد شخصی درگیر چنین بیماری همچنان در حبس باشد؟! به او دارو تزریق می‌شود که بتواند به زندان بازگردد! دین شما چیست؟

 


قرار بازداشت یازده تن از شهروندان بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری خوزستان، در بهبهان به مدت یک‌ماه دیگر نیز تمدید شد. روز یکشنبه ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰، احمدرضا طیبی، مقداد طیبی، سیاوش خلیلی، محمد شکری، مهران طیبی، محمد طیبی و علی طیبی، در اعتراض به این موضوع در زندان دست به اعتصاب غذا زده‌ و همچنان در اعتصاب غذا بسر می‌برند. از میان این شهروندان محمد شکری، محمد طیبی و مهران طیبی، اقدام به دوختن لب‌های خود نیز کرده‌اند علی طیبی، در زندان شیبان اهواز به بیماری کرونا نیز مبتلا شده است. احمدرضا طیبی، مقداد طیبی، سیاوش خلیلی، محمد شکری، مهران طیبی، محمد طیبی، علی طیبی، همن طیبی، مهدی مصباح، مهدی شجاعی و محمد خرم کماکان، امیررضا طیبی، عظیم حسنی سیزده شهروند ساکن بهبهان، در جریان اعتراضات مردادماه ۱۴۰۰، این شهر توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت شدند. از بین این سیزده شهروند بازداشت شده عظیم حسنی، یکم شهریورماه سال جاری از زندان بهبهان آزاد شد. امیررضا طیبی، نیز همزمان با تودیع قرار وثیقه به طور موقت از زندان شیبان اهواز آزاد گردید. چهار تن از این شهروندان به نام‌های بهمن طیبی، مهدی مصباح، مهدی شجاعی و محمد خرم، در زندان بهبهان محبوس هستند.


 

روزبه پیری ۳۲ساله، دانشجوی رشته حقوق پنجشنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است
روزبه پیری، پیش‌تر نیز توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو تبریز، به ریاست قاضی میکائیل وطن‌خواه الوار، به اتهام «‏نشر اکاذیب در فضای مجازی» به پرداخت ۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود. این حکم توسط دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی، عینا تایید شد. این پرونده به دلیل انتشار مطالبی در خصوص آزار و شکنجه برادرش یاشار پیری، توسط نیروهای امنیتی بر علیه روزبه پیری، گشوده شده بود.
روزبه پیری، در تاریخ ۲۵ آبان‌ماه ۹۸، نیز همراه برادرش یاشار پیری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز، به ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۹۱ روز حبس تعزیری کاهش یافت.

 

محمد داوری، کنشگر سیاسی محبوس در زندان عادل‌آباد شیراز، پنجشنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۰، از این زندان به یکی از سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد. در پی این اقدام کارت تلفن وی نیز توسط مسئولان زندان مسدود شده است.
محمد داوری، چندی پیش نیز توسط نهادهای امنیتی تحت فشار و بازجویی قرار گرفته است و به نظر می‌رسد با پرونده‌ سازی جدیدی روبرو شود.
وی در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شیراز بازداشت و پس از پایان یافتن مراحل بازجویی در تاریخ ۲۱ دی‌ماه، به زندان عادل آباد منتقل شد. محمد، در فروردین‌ماه ۹۹، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب شیراز به اتهام «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام» به هفت سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم گردید. این حکم در شهریورماه همان سال توسط شعبه یکم دادگاه تجدیدنظر استان فارس به سه سال و ۹ ماه حبس تعزیری کاهش یافت، که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۲ سال و ۹ ماه برای او به اجرا در آمد. محمد داوری، نخستین‌بار در زمان درگذشت هاشمی رفسنجانی، به دلیل پایین کشیدن بنر او از سطح شهر یاسوج و بار دیگر در جریان اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای بازداشت شده بود.

Comments


bottom of page